Foreningens styreleder

Lennart Fløseth (f. 1967 i Moss)

Lennart Fløseth
Lennart Fløseth er styreleder i Foreningen Våre Rovdyr.

Sønn av sjømannen Sven Erik Nilsson (maskinist og chief) og mora, Ida Elvira, var hjemmehjelp for eldre. Han har hatt hele sin oppvekst i Moss og er sterkt forankret der gjennom flere generasjoner.

Han ble tidlig interessert i natur, geografi, historie, antikviteter, fotografering, frimerker, mynter, sportsfiske og fuglekikking. Fra og med som 17-åring har han innehatt forskjellige styreverv i ulike foreninger, først i Norsk Ornitologisk Forening – Moss og Omegn Lokallag, deretter i Naturvernforbundet i Moss, NOF avd. Østfold Fylkeslag, Leikarringen i Moss og i de siste 10 åra som vara, styremedlem og styreleder i Foreningen Våre Rovdyr.

I en periode satt han som politisk valgt for SV i kommunestyret i Moss, og i to perioder som fast medlem i Miljø- og samferdselsutvalget og to perioder som vara i samme utvalg.

Han er i dag medlem av FVR, Framtiden i Våre Hender, Naturvernforbundet, NOF, Norsk Polarklubb, Norsk Geografisk Selskap, Moss Historielag samt Moss og Omegn Tenkepark. I samarbeid med sistnevnte forening har han og medforfatter Jon Gundersen gitt ut til sammen fem lokalhistoriske bøker.

Av utdannelse er han cand. scient med hovedfag innen landskapsøkologi og ressursgeografi ved Universitetet i Oslo, og han har jobbet som natur- og miljøforvalter i stat og kommune før han tok praktisk pedagogisk tilleggsutdannelse for fast ansettelse innen skoleverket. Han har jobbet som lærer i ungdomsskolen de siste 20 åra. Han bor i dag på Balaklava på Jeløya i Moss sammen med kone, tre barn, en hund og to slørhaler.