Årsmøtet i Foreningen Våre Rovdyr 2018

Foreningen Våre Rovdyr ønsker alle medlemmer velkomne til årsmøtet 2018. Det arrangeres i et unikt 1700-tallsmiljø omgitt av ulv, gaupe og rovfugler i hjertet av Østmarka.

Årsmøtet arrangeres på Børter Gård i Børterdalen i Enebakk kommune utenfor Oslo. Gården ligger i særdeles vakre omgivelser omgitt av gamle, delikate og velholdte hus fra 1700- og 1800-tallet. De gamle stuene og husene leies ut til overnatting knyttet til arrangementer i en nyrestaurert tømmerbygning fra 1700-tallet.

Gammel idyll

Meyer Palé, som gården heter, regnes som den nest største tømmerbygning fra den tiden. Børterdalen eies av den største skogeieren i Enebakk, en skogeier som etterhvert har begynt å se at ulvens tilstedeværelse i Østmarka kan ha flere verdifulle sider. Årsmøtet, foredrag og middag er i hovedbygningen.

Foredrag og ekskursjon

Lørdag ettermiddag holder Vidar Selås foredraget «Skogens rovfugler. Tilpasninger og bestandsnivå». Søndag formiddag klokka 09 holder André Holm foredraget «Min lille historie om østmarkulvene». En time senere tar samme foredragsholder oss med på en guidet ekskursjon i området. Den varer fra klokka 10 til 14. Guiden vår er lommekjent i Østmarka og kan mye om dyrelivet og ulvens bevegelser i området.

Påmelding

Ønsker du overnatting, eventuelt kun middag etter møtet uten overnatting, sender du påmelding til Berit Lind; epost linds@vikenfiber.no eller mobilnummer 97549303. Meld fra dersom du har ønske om vegansk mat eller vegetarmat. Oppgi også eventuelle allergier.

Overnatting

Kapasiteten for overnatting på Børter Gård er noe begrenset. Vær derfor tidlig ute med bestilling. Det er mulig å bestille overnatting fra fredag. Alternativ overnatting ordner du selv. Alternativ overnatting er Sørmarka konferansehotell. Kontakt-person er Gyrid Eggen, mobiltelefon 48260660. Telefonnummeret til resepsjonen i Sørmarka konferansehotell er 64858100.

Program lørdag 2. juni 2018

  • 13.30-14.30: Lunsj serveres.
  • 15:00-16:30: Årsmøtet åpnes offisielt av styreleder.
  • 16:45-17:45: Foredrag med Vidar Selås.
  • 18:00-19:30: Middag

Veibeskrivelse

Gå inn på 1881.no eller gulesider.no, finn veibeskrivelse og søk etter «Børterveien 56, 1912 Enebakk» for å finne reiseruta.For de som ønsker manuell veibeskrivelse, er dette to måter å finne fram på: 

Fra Ryenkrysset i Oslo

Kjør sørover på E6 og ta av mot Enebakk, Holmlia, Bjørndal, Klemetsrud. Følg skiltingen for riksveg 155 Enebakk. Fortsett via Enebakkveien utover helt til Ytre Enebakk. Der deler veien seg (RV 120) mot Ski til høyre og Lillestrøm til venstre. Ta til venstre mot Lillestrøm. Følg RV 120 til skilt Ekebergdalen. Kjør inn til venstre her og følg elven innover dalen helt til du kommer til en stor snuplass. Der kjører du gjennom porten til Børterdalen (står på porten). Er den åpen; kjør igjennom. Er den stengt; trykk på portåpner på venstre side av porten. Kjør deretter innover grusveien til du kommer til anvist P-plass ved den store trebygningen som ruver i landskapet.

Om du kommer fra Lillestrøm

Følg RV 120 mot Enebakk og Kirkebygda. Kjør RV 120 helt til du kommer til skilt Kirkebygda. Du ser også da en stor, hvit kirke på venstre side, nær veien. Kjør forbi kirken og ned en liten bakke. Her er det skiltet Ekebergdalen. Kjør inn og følg samme anvisning som ovenstående forklaring.

Veihjelp

Dersom du får problemer med å finne fram, kan du ringe disse telefonnumrene:

  • Berit: 97549303
  • Christian: 90187774